top of page

ŅUJORKAS MODES NEDĒĻA- TRENDI UN STREET STYLE




Ņujorkā beigusies jaunā modes sezona.

Vēl priekšā Londona, Milāna un Parīze. Šobrīd startē Milāna. Pēc tradīcijas pastāstīšu par katras nedēļas interesantākajiem šoviem, parādīšu ielu stilu, un noslēgumā lemsim par modīgākajām tendencēm nākamajai sezonai.

Ir vispārpieņemts, ka Ņujorkas nedēļa ir visgarlaicīgākā un neinteresantākā, jo tajā nenotiek slavenu modes namu skates, kā, piemēram, Milānā vai Parīzē.

Bet es, gluži pretēji, vienmēr gaidu NY Fashion Week, lai redzētu savu iecienītāko zīmolu skates, ar kurām priecājos jūs iepazīstināt šajā rakstā!

Starp citu, tie, kas mani pazīst jau kādu laiku, jau zina, kā pareizi “nolasīt” tendences, ko dizaineri rāda uz podiuma. Mēs nepārnesam 1:1 uz saviem drēbju skapjiem, to, ko redzam uz podiuma- mēs nolasām ziņu, ko dizaineri mums sūta!




DION LEE ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Viens no gaidītākajiem Ņujorkas modes nedēļas šoviem ir Austrālijas zīmola Dion Lee šovs. Zīmola dibinātājs un radošais direktors Dions Lee strādā ar arhitektūras stilu un ir slavens ar saviem minimālisma tēliem. Šoreiz dizainers smēlies iedvesmu no 2000. gadu modes, pārdomājot glamūrīgā laikmeta tendences un izlaižot tās caur sava zīmola DNS prizmu.

Īsi svārki un jakas, crop topi ar plānām lencēm, cargo bikses, motociklu bikses, jostas un korsetes.

Acīmredzot 2000. gadu laikmets nākamajā sezonā kļūs par vismodernāko))) Jums vienkārši jāpieņem un jāpiedod!


FENDI ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Negaidīti Ņujorkas modes nedēļas programmā parādījās modes nams Fendi. Taču tā nebija tik daudz sezonāla izrāde, cik īpašs šovs, kas veltīts ikoniskajai Baguette somai. Šogad viņai aprit 25 gadi.

Nosvinēt jubileju uzaicināja Marks Džeikobs, kurš zīmola sadarbības ietvaros radīja vairākus lookus. Dizaineris pārstrādāja Fendi monogrammu, ko viņš novietoja uz ikoniskajiem Marka Džeikobsa gabaliem.

Desertam modes nams pietaupīja vēl vienu pārsteigumu – šovu noslēdza Linda Evangelista, kura 57 gadu vecumā triumfējoši atgriezās uz pjedestāla.


Altuzarra pavasara-vasaras kolekcija piedāvā, iespējams, visas galvenās 2023. gada pavasara-vasaras sezonas tendences.

Šeit ir brīvi pieguļoši bikškostīmi ar apdruku, maksikleitas ar garām piedurknēm, XXL somas, džinsa svārki un jakas ar vienu rāvējslēdzēju.


PRABAL GURUNG ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Prabal Gurung 2023. gada pavasarī un vasarā iesaka biežāk valkāt spilgtas krāsas, izvēlēties rozā vai piparmētru krāsas bikškostīmus, kā arī apdrukātas kleitas.

2000. gadi bija arī uz šī dizainera moodboard un atspoguļojas gaišās caurspīdīgās blūzēs, kuras Gurung apvieno ar īsiem svārkiem, masku brillēm, šņorējamām sandalēm un papēžiem.


PETER DO ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Vjetnamiešu izcelsmes amerikāņu dizainers Pīters Do, zīmola Peter Do dibinātājs un radošais direktors, pirmo reizi uz podiuma prezentēja arī vīriešu kolekciju. Starp citu, tie īpaši neatšķiras no sieviešu, jo dizainers dod priekšroku darbam agender estētikā.

Tātad Pēteris ir pārliecināts, ka gan vīrieši, gan sievietes harmoniski izskatīsies plise svārkos ombre krāsojumā, cieši pieguļošos trikotāžas topos, jakas un kreklos, vīrišķīga piegriezuma bikškostīmos, ādas biksēs un klasiskos baltos kreklos.


TOMMY HILFIGER ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Atšķirībā no saviem kolēģiem, kuri paliek uzticīgi klasiskajam modes skašu stilam un gatavo kolekcijas pāris sezonas uz priekšu, Tommy Hilfinger jau vairākus gadus strādā pēc formulas see now, buy now, proti, veido kolekciju esošajai sezonai. Tas ļauj zīmolam ātri pielāgoties pašreizējai realitātei un sekot līdzi laikam.

Tas cita starpā izpaužas arī šova modeļu izvēlē. Iespējams, tas bija iekļaujošākais šovs, jo pa podiumu soļoja dažāda vecuma un izmēra modeles.

Runājot par pašiem apģērbiem, kolekcijā bija zīmolam pazīstami apģerbi sarkanā, baltā un zilā krāsā: svītraini svīteri un džemperi, kā arī trenči, bomberi, brīva piegriezuma jakas, kas nedaudz atgādina Gucci estētiku.


BRANDON ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Un atkal atsauces uz milleniumu. Ko darīt! Šeit jums ir plaši izplatīta aizraušanās ar fliteriem un kopumā ballīšu kokteiļkleitu estētiku, mini garumu un rozā krāsas pārpilnību.


JONATHAN SIMKHAI ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Kritiķi nebija apmierināti ar šo kolekciju, un nemaz ne tāpēc, ka tā izrādījās slikta. Gluži pretēji, tas ir ļoti stilīgs un interesants.

Viņus vairāk mulsināja tas, cik šī kolekcija ir līdzīga iepriekšējai Acne Studios izlaidumam. Līdzība saskatāma gan pašā dizainā, gan izvēlētajos toņos, apdrukās, izrādes noformējumā un pat fotogrāfiju leņķī.

Pa to laiku eksperti izdomās “iedvesma vai plaģiāts”, es joprojām gribu iegādāties smilškrāsas kostīmu: ar īso jaku-žaketi un svārkiem ar šķēlumu vai trikotāžas dzelteno kleitu.


TOM FORD ŠOVS ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ

Toms Fords prezentēja īstu ballīti tieši uz pjedestāla, sarīkojot skaistuma, mirdzuma un greznības svinības. Fliteri, metālika, caurspīdīgi audumi un āda, masīvas rotaslietas un spilgtas krāsas - zīmola jaunajā kolekcijā bija viss nepieciešamais, lai Jums uzlabotu garstāvokli.

Kolekcijā jaukti 2000, astoņdesmitie un deviņdesmitie.


ŅUJORKAS MODES NEDĒĻĀ STREETSTYLE

Streetstyle šoreiz izvēlējos vairāk nekā parasti. Diemžēl mūsdienu realitātē, lai iekļūtu foto modes hronikās, vairs nav nepieciešams stilīgi ģērbties.

Ir divas nelokāmas iespējas:

1. Ģērbieties neparasti vai pat dīvaini. Iepakojums kleitas vietā? Lieliski! Izredzes iekļūt fotoattēlā, kļūt par ziņu cienīgu objektu, ievērojami palielinās

2. Jūs esat influenceris, piemēram, Carolina Daur vai Leonie Hann, un jūs atstrādājat reklāmas līgumus, ģērbjoties to, ko zīmols jums ir iedevis.

Tāpēc ņemiet vērā, ka būs daudz fotogrāfiju no otrās kategorijas!

Bet tomēr var atzīmēt arī dažas ielu modes tendences:

• preppy un viss, kas izskatās pēc skolas formas

• džinsa, daudz džinsa!

• platas bikses

• mini svārki

• ādas izstrādājumi

• korsetes

• un milleniuma laikmets, protams!




Sazinies ar mums!

Paldies, ka sazinājies ar mums

© 2022 Image Class stils, mode, imidžs

bottom of page